Becciu, Leone XIV'in seçilmesini ve acı çektiğini anlatıyor

Abel

New member
Kardinal Becciu'nun Seçim ve Kişisel İşi üzerine yansımaları ve anıları

İle ilgili
Editoryal personel haberleri.it

Yayınladı 11 Mayıs 2025, 04:31

Sistine Şapeli'nde özel bir toplantı

Kardinal Angelo Becciu kısa süre önce Leone XIV'in seçimi anını anlattığı Sardunya Birliği gazetesiyle yapılan bir röportajda derin duygularını paylaştı. “Seçimden sonra Papa'yı Sistine Şapeli'ndeki kucakladım ve herkesin sevincini paylaştım,” dedi Becciu, o anın sadece onun için değil, tüm kilise için de önemini vurguladı.

Sembolik ve kutsal bir yer olan Sistine Şapeli, dünya Katolikliği için yeni bir başlangıç yapan bir olay için bir çerçeve olarak belirlendi.

Rastgele bir karşılaşmanın anıları

Becciu ayrıca Leone Xiv'in geçmişin bir bölümünü hatırlamak için ona yaklaştığı St.Peter Meydanı'nda rastgele bir karşılaşmayı hatırladı. Diyerek şöyle devam etti: “Augustinyalıların üstün bir generali olarak, Küba'ya rehberlik ettiği apostolik nunciatürde ne zaman geldiğimi hatırlıyor musunuz?” Papa sordu. Bu değişim, sadece ikisi arasındaki aşinalık değil, aynı zamanda kilisedeki ilgili roller sayesinde yıllar içinde geliştirilen derin bağları da vurguladı.

Acı ve İnanç

Kardinal Becciu ayrıca kişisel adli ilişkisiyle karşı karşıya kaldı, acılarını ifade etti, aynı zamanda bu acıyı kilisenin iyiliği için Tanrı'ya bir teklife dönüştürme kararlılığını da ifade etti. “Acı çekmeyi inkar etmiyorum, ama bunu Tanrı'ya sunmak istiyorum,” dedi, zorlukların lütuf anları olabileceğini vurguladı. Acı vizyonu umutla doludur, çünkü her testin Tanrı'ya daha fazla anlayış ve yakınlığa yol açabileceğine inanır.

Complave'de biraz Musa

Sonunda Becciu, deneyimini, ellerini gökyüzüne yükselten “küçük Musa” gibi tanımlayarak, Tanrı'yı Kardinalleri aydınlatmak için Kutsal Ruh'u göndermesini isteyen “küçük bir Musa” gibi tanımladı. Bu güçlü metafor, sadece alçakgönüllülüğünü değil, aynı zamanda Kilisenin önemli kararlarını yönlendirmek için ilahi güce olan derin inancını da yansıtır. “Bu özel bir deneyimdi,” diye sonucuna vardı ve dini göreve sürekli bağlılığının geçmesine izin verdi.