semaver
New member

Monica Lewinsky'nin Bill Clinton'la ilişkisi dünya çapında sansasyon yarattı. Artık yazar ve aktivist olarak çalışıyor. Eski stajyeri böyle değişti.
Monica Lewinsky'nin 1995 yılında 22 yaşındayken Bill Clinton'la ilişkisi oldu. O sırada Beyaz Saray'da stajyer olarak çalışıyordu; o Amerika Birleşik Devletleri Başkanıydı ve ondan 27 yaş büyüktü. Peki Monica Lewinsky şu anda ne yapıyor?
Clinton'un evlilik dışı ilişkisi onu görevdeki ilk döneminde ciddi bir krize sürükledi ve neredeyse işine mal oldu. 7 Ocak 1999'da, yalan yere yemin etme ve adaleti engelleme şüphesiyle Bill Clinton'a karşı görevden alma davası resmen açıldı. Çünkü ilişkiyi gizlemeye çalışmıştı. Kısa bir süre sonra beraat etti ve 2001 yılına kadar görevde kaldı.
Bill Clinton imajını kurtarmayı başardı. Ancak çoğu kişi için Monica Lewinsky hâlâ dünyanın en ünlü stajyeri veya “mesele”sidir. Ancak #MeToo hareketi nedeniyle artık skandala farklı bir gözle bakıyor. 2018'de Vanity Fair'e bunun Clinton açısından “gücün büyük bir suiistimali” olduğunu söyledi.
Bununla birlikte, onunla olan ilişkinin rızaya dayalı olduğunu ileri sürmüştür. Ancak #MeToo, aralarındaki “muazzam güç farkının” ne kadar büyük olduğunu fark etmesini sağladı. “Rızaya dayalı rıza fikrinin bu koşullar altında mantıklı olup olmadığını düşünmeye başlıyorum.”
“Tehlikeli bir çekiciliği vardı”
Lewinsky, 2021'de People dergisine Clinton'la olan ilişkisi hakkında konuştu: “Diğerleri gibi ben de onun büyüsüne kapılmıştım.” Buna ekledi. “Karizması vardı, tehlikeli bir çekiciliği vardı ve sarhoş ediciydi. Yirmili yaşlarımızın başında sağlam bir zeminde olduğumuzu düşünüyoruz. Her şeyi bildiğimizi sanıyoruz ama yine de aslında bu bataklıktayız.”
Bu olayın üzerinden neredeyse 30 yıl geçti. Lewinsky başlangıçta saklandı ve birçok Amerikalının hedefi haline geldi. Terapinin, ailesinin ve arkadaşlıklarının yardımıyla yaşadıklarıyla yüzleşmeyi başardı. O artık bir yazar, yapımcı, zorbalık karşıtı aktivist ve konuşmacıdır.
Büyük bir moda kampanyasının yüzü
Monica Lewinsky, zaman zaman Mart 2023'teki “Vanity Fair” Oscar partisi gibi halka açık etkinliklerde de yer alıyor. 50 yaşındaki oyuncu, artık bir model olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Moda markası Reformation'ın “Güç Sende” kampanyasının yüzü.
Şirket Pazartesi günü fotoğrafçı Zoey Grossman'ın fotoğraflarını Instagram'da yayınladı. Monica Lewinsky'yi farklı görünümlerde gösteriyorlar: uyumlu yüksek topuklu ayakkabılarla şık kırmızı iki parçalı takım elbiseden deri trençkota ve kravatlı ofis kıyafetine kadar. 50 yaşındaki adam, fotoğraflarda kendinden emin bir şekilde kameraya poz veriyor.
Bu arada Monica Lewinsky özel hayatını kamuoyunun gözünden uzak tutuyor, ara sıra Instagram'da yalnızca ebeveynlerinin fotoğraflarını paylaşıyor. Bir keresinde People'a “Aşk hayatını özel tutma hakkı olan biri varsa o da benim” demişti.
Başarısız olanlar da dahil olmak üzere sahip olduğu ilişkilerin kendisi için “çok değerli” olduğunu açıkladı. “Çok öğrendim.” O evli değil. Monica Lewinsky, “Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyorum ve bu konuda daha önce olduğumdan daha iyiyim” diye devam etti.