Beykozlu
New member

Jan Ullrich bir zamanlar Almanya’nın ünlü bisiklet yıldızıydı. Daha sonra doping yapmaktan suçlu bulundu ve özel olarak kaza yaptı. Şimdi ise bir belgeselde hayatını anlatıyor.
Eski Tour de France galibi Jan Ullrich’in açık sözleri. Kendisiyle ilgili yeni bir belgesel vesilesiyle eski radyum yıldızı, şu anda üstesinden geldiği büyük yaşam krizini şöyle anlattı: “Beş yıl önce büyük bir kaza geçirdim, bu bir ölüm kalım meselesiydi, neredeyse her şeyimi kaybettim, Ullrich perşembe günü Münih’te düzenlenen Prime Video etkinliğinde şunları söyledi: “Neredeyse benim hayatım bile.”
Yayın sağlayıcısında 28 Kasım’dan itibaren gösterilecek olan “Jan Ullrich – The Hunted” belgesel dizisi ilk kez Bayerischer Hof’ta alıntılar halinde sunuldu.
Ullrich 2018’de ciddi bir kaza geçirdi ve kaçamaklarıyla birçok kez olumsuz manşetlere çıktı. Diğer şeylerin yanı sıra, komşusu Til Schweiger’in Mallorca’daki evine sarhoş bir saldırı düzenledi ve bunun üzerine polis tarafından tutuklandı.
Birkaç gün sonra Frankfurt’ta alkol ve uyuşturucu etkisi altındayken bir eskort bayanı boğduğu için tutuklandı. 49 yaşındaki oyuncu artık durumu stabilleşti ve yeniden düzenli olarak bisiklet sürmeye başladı.
Ullrich’in bildirdiğine göre “arkadaşlarının, uzmanların ve tabii ki ailesinin yardımıyla bu durumdan kurtulmaya çalıştı.” Diğerlerinin yanı sıra eski rakibi Lance Armstrong da hayata dönüş yolunu bulmasına yardımcı oldu.
Ullrich: “Çok fazla gözyaşı da vardı”
Eski profesyonel, geçmişle hesaplaşmanın önemli olduğunu açıkladı: “Yüzleşmek zorundasınız.” Başlangıçta “inanılmaz derecede zordu”. Ullrich şunu itiraf ediyor: “Aynı zamanda çok fazla gözyaşı da vardı.” Ullrich, yaşamının belgelenmesi ve işlenmesiyle artık daha iyi durumda olduğunu söyledi: “Kendimi çok daha hafif hissediyorum, sırt çantamı atabildim ve geçmişimle barıştım.”
Ullrich, 1997’deki Tur zaferiyle Almanya’da bisiklet patlamasını tetikledi. 2006 yılında Sidney Olimpiyat şampiyonu, doping doktoru Eufemiano Fuentes ile bağlantısı olduğu için Fransa Turu’nun başlamasından kısa bir süre önce takımından uzaklaştırılmıştı.
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (Cas), Ullrich’i 2012 yılında iki yıl süreyle men etti ve 2006 Tour de Suisse’deki genel zaferinin yanı sıra 2006 Giro d’Italia, 2005 Deutschland Tour ve 2005 Tour de Suisse’deki etap başarılarını elinden aldı. 2005 ve 2006 Tour de Suisse.
Ullrich kapsamlı bir doping itirafının ipucunu verdi
O, “herkese karşı gerçekten açık ve dürüsttü.” Ullrich, “izleyicilerin, hayranların ve bunu gören insanların beni biraz daha iyi tanımasını” ve “biraz da olsa benimle empati kurabilmesini” umuyor.
Ullrich sık sık doping iddialarını şu cümleyle reddediyordu: “Ben asla kimseyi aldatmadım.” Ancak şimdi kapsamlı bir doping itirafının sinyalini veriyor. Belgeselde “Kimseyi aldatmamam yanlıştı. Bana göre bu rakiplerimi hedef alıyordu ama tabii ki taraftarlar da bunun bir parçası” diye itiraf etti.