semaver
New member

Markus Lanz, podcast’inde şaşırtıcı özel içgörüler veriyor: Başarılı moderatör, para sorunlarıyla boğuşurdu.
Moderatör Markus Lanz ve yazar Richard David Precht ortak podcast’leri “Lanz & Precht”te, genellikle çok açık bir şekilde tartışılmayan bir konu hakkında konuşuyorlar: para. Her iki adam da yollarında başarılı oldular, Precht onları mevcut bölümde “iki sözde milyoner” olarak tanımlıyor. Ama bu her zaman böyle değildi.
Precht, “Birkaç yıldır kartın ATM’den kesinlikle çıkacağı hissine kapılmadım” diyor. Muhatap ancak şunu kabul edebilir: “Kart çıkmadığında gürültüyü de biliyorum.”
Ancak sonrasındaki his, hesap kartını kaybetmekten daha kötüydü: “Arkanızda bekleyenlere hangi yüz ifadesiyle dönüyorsunuz ve bir şekilde bunun sadece bir yanlış anlaşılma olduğunu açıklamaya çalışıyorsunuz,” diye hatırlıyor Lanz. “Paraya sahip olmamayı her zaman inanılmaz derecede küçük düşürücü bulmuşumdur. Paraya sahip olmamak damgalayıcıdır.”
“Gerçekten yaşadım”
Lanz, parasız hayatın “zor” olduğunu, ancak yoksulluk içinde yaşamın çocuklar için çok daha zor olduğuna inanıyor. “Bir yetişkin olarak her şeyi yapma yeteneğine sahipsin, ama çocukken inanılmaz derecede çaresizsin. Tüm hayatın – ve ben bunu gerçekten böyle gördüm – bunu örtbas etmek için taktikler tasarlamaktan ibaret. hiç paran yok,” diye açıklıyor 54 yaşındaki.
Onun görüşü: “İnsanlar para seni mutlu etmiyor dediğinde. O zaman sana hayatımı anlatabilirim: mutsuz ama ikisini de değil.”