Cathy Hummels, Nazi slogan skandalı hakkında yorum yaptı

semaver

New member

Bilinçli provokasyon mu, düşüncesiz paylaşım mı? Cathy Hummels heyecan yarattı. Aniden internette bir Nazi sloganı paylaştı. Şimdi t-online'da konuşuyor.

Cathy Hummels parasını yalnızca sunucu olarak değil, aynı zamanda reklam ortaklıkları yoluyla da kazanıyor. Şimdi Avrupa'daki bir mağaza zinciriyle böyle bir anlaşma imzaladı ve 14 Haziran'da Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında da yer alacak. Bunu bir Instagram hikayesinde tanıttı. Ancak sert eleştiriler aldı.

Gönderide Hummels, mağazadan aldığı futbol topunu gösterdi ve bir yorumda etkinlikten duyduğu heyecanı dile getirdi. Ancak yasaklı bir slogandan bahsetti. Eski Nazi Almanyası'ndan NSDAP'nin Sturmabteilung'unun (SA) sloganını kullanarak “Bu muhteşem bir deneyim olacak. Her şey Almanya için” diye yazdı.

Björn Höcke kararından kısa bir süre sonra Nazi sloganı

Cathy Hummels daha sonra hikayeyi sildi ve t-online'da konuyla ilgili pişmanlıkla yorum yaptı: “Kahretsin, Höcke davasına ve onun Nazi sloganına ilişkin haberi duymadım ve arka planının ne olduğunu bilmiyordum. hemen sildim ve kendimi aşırı sağcı radikal sloganlardan ve AfD gibi partilerden açıkça uzaklaştırdım” diye açıklıyor moderatör.

Orijinal gönderiyi sildikten sonra, hesabında 2024 Avrupa Şampiyonası için yaptığı işbirliğini de aktardığı ve şunları yazdığı bir klip bulunabildi: “Almanya'nın 14 Haziran'da kazanmasını sağlamak için her şeyi yapacağım.” Ancak eski ağ gönderisi Platform X'te paylaşıldı ve sert bir şekilde eleştirildi. Bir kullanıcı, “Eğer hiçbir şey fark etmiyorsanız, o zaman Cathy Hummels'sınız ve Höcke'nin dün mahkum edildiği bir sloganı paylaşıyorsunuz” diye yazıyor. Kendisi, Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin 2021'de “kanıtlanmış aşırı sağcı çabalar” olarak sınıflandırdığı Thüringen AfD parlamento grubunun başkanı Björn Höcke'nin dahil olduğu bir skandala değiniyor.

Mahkeme başkanı, Höcke'nin yasaklı sloganı kullanarak sınırları zorlamak istediğini açıkladı. Politikacının avukatları, karar açıklanmadan önce, gerekirse itiraz edeceklerini belirtmişti.