Cumhurbaşkanı Madalyası

Abel

New member
Gençler arasında Avrupa vatandaşlığını ve diyaloğu teşvik eden bir etkinlik

İle ilgili
Editoryal personel haberleri.it

Yayınladı 3 Mayıs 2025, 15:31

Uluslararası öneme sahip bir olay

. Venoten Avrupa Festivali 20 farklı milletten 1000'den fazla katılımcıyı çekebilen önemli bir gençlik etkinliği olarak kuruldu. Her yıl Avrupa Ziyafeti ile birlikte gerçekleşen bu festivalin, bilinçli ve aktif bir Avrupa vatandaşlığı inşa etmek için ana hedefi var.

Sosyal Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen etkinlik Yeni AvrupaSon zamanlarda prestijli bir tanınırlık aldı: Sosyal ve eğitimsel değeri için cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın madalyası.

Bir diyalog ve karşılaştırma laboratuvarı

2017'den bu yana festival, venoten adasını gerçek bir uluslararası laboratuvara dönüştürdü, burada farklı kökenlere sahip gençlerin Avrupa Birliği'nin geleceği için önemli temaları tartışmak için bir araya geldi. Bu yılın baskısı Dokuzuncu, harika bir konuya odaklanıyor: Avrupa'nın Ukrayna'daki savaşa yanıtı ve yeniden yapılanma politikaları. Katılımcılar, Avrupa entegrasyonu ve içerdiği zorluklar gibi temel konularla yüzleşme fırsatına sahip olacaklar.

Prestijli konuklar ve teşvik edici tartışmalar

Festival sadece bir karşılaşma anı değil, aynı zamanda öğrenme için de önemli bir fırsat. Bu yılın konukları arasında gibi önemli isimler var. Raffaele fittoAvrupa Komiseri, e Pina picriernoBaşkan Yardımcısı -Avrupa Parlamentosu Başkanı. Bu konuşmacılar deneyimlerini ve vizyonlarını getirecek, genç katılımcıları içerecek tartışmaları ve konuşmaları teşvik edecek. Buna ek olarak, gençlerin kendilerini topluluk kurumlarının işleyişine daldırmalarına izin verecek olan Avrupa müzakerelerinin eşler arası çalıştayları ve simülasyonları planlanmaktadır.

Eğitim ve büyümeye bağlılık

Venoten Europa Festivali, Lazio gazetecilerinin emrinin platformunda eğitim kredileri için akredite edilmiştir ve etkinliğin sadece diyalog için bir fırsat olarak değil, aynı zamanda mesleki eğitim için bir araç olarak da önemini vurgulamaktadır. Dernek Yeni AvrupaFestivali organize eden, Avrupa Birliği'nin dayanışma değerlerini teşvik etmek ve gençler için aktif vatandaşlığa eğitim almakla aktif olarak meşgul. Üç aylık bir derginin yayınlanmasıyla ve eğitim etkinliklerinin organizasyonu ile dernek, daha birleşik ve bilinçli bir Avrupa için çalışmaya devam ediyor.