Düzce zelzelesini yaşayan vatandaşlar konuştu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Düzce zelzelesini yaşayan vatandaşlar konuştu
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen zelzele daha sonrası vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Kent sakinleri, dışarıda bekleyişlerini sürdürüyor.

Sarsıntı anını anlatan Aylin Bostan, o sırada uyanık olduğunu, elektriklerin gittiğini ve sallandıklarını söylemiş oldu.

“sıradan sallandı her yer, krize girdim resmen”

ondan sonrasında ablalarını uyandırdığını anlatan Bostan, “sıradan sallandı her yer, fazlaca ağladım, krize girdim resmen hâlâ heyecanlıyım, korkuyorum. Dışarı çıktık çabucak.” dedi.

Birgül Bal da uyuduğu sırada zelzelenin meydana geldiğini, her şeyin bir anda olduğunu lisana getirdi.

“1999 zelzelesinde çocuktuk, bu hayli şiddetliydi”

Nereye kaçacaklarını şaşırdıklarını söz eden Bal, “Evdeki her şeyi devirdi. Birinci sefer yaşadık, 1999 zelzelesinde çocuktuk, bilmiyoruz fakat bu hayli şiddetliydi. Kaçamadık. Panikle dışarı attık kendimizi.” diye konuştu.

“Gürültü koptu, aşağıya indik”

Depreme uykuda yakalanan Elif Balay ise “Bir gürültü koptu, daha sonra aşağıya indik, zelzele devam etti, o denli yaşadık zelzelesi. Sarsıntı epey makûs bir şey.” sözünü kullandı.

“Kapı kilitliydi, açmaya çalıştık”

Esmanur Balay da uyuduğu esnada sarsıntı olduğunu, gürültü koptuğunu belirterek, “Babaannem çağırdı, ‘Deprem oldu.’ dedi. Kapı kilitliydi, açmaya çalıştık, aşağıya indik. Amcam Sakarya’daydı, o geldi.” dedi.

AA’nın haberine bakılırsa, Sefa Balay, zelzele anında Sakarya’da olduğunu, şiddetli sarsıntı yaşadıklarını söylemiş oldu.

“Deprem paniği fazlaca değişik bir şey”

Ailesini aradığını ama ulaşamayınca huzursuz olduğunu belirten Balay, şu biçimde konuştu:

“Hemen yola çıktım, süratli biçimde geldim. Yolda ulaştım ancak zelzele paniği fazlaca değişik bir şey. Geldim, yeterli olduklarını gördüm. Çok şükür epey büyük hasarımız yok. Yeğenlerimi buraya sarsıntıdan daha sonra neler yapılmasını görsünler diye bilhassa getirdim.”