Ferrari Takımı patronu Vasseur gazetecilere karşı bölecek

Beykozlu

New member
Formül 1

Ferrari takım patronu gazetecilere karşı paylaştı: “Infacescess”

14 Haziran 2025 – 05:16Okuma Süresi: 2 dakika.

Ferrari Team Boss Frédéric Vasseur

Resmi büyütmek

Frederic Vasseur işinden korkmak zorundadır. (Kaynak: Joel Carrett/AAP/DPA/DPA resimleri)

Ferrari'de tekrar kaynıyor. İtalyan medyası, çeşitli kişisel detaylar hakkında rapor veriyor. Takım patronu Frederic Vasseur güçlü bir şekilde tepki veriyor.

Ferrari takım patronu Frederic Vasseur, İtalyan medyasını keskin bir şekilde eleştirdi ve bireysel gazetecileri kravatçı Formula 1 yarış takımında yanlışlıklarla huzursuzlukla suçlamakla suçladı.

“Tüm gazetecileri bir tarak üzerinde kesmek istemiyorum, ama bu kabul edilemez, saygısız ve aptal,” dedi Kanada Büyük Prix'inden önce Fransız: “Kısmen yazılan ekibimiz için saygısız – ve anlamıyorum.”

Son birkaç gün içinde, diğer şeylerin yanı sıra, Lewis Hamilton ve Scuderia'daki diğer kişisel detayların kariyerinin erken bir sonu olan Vasseur'ların yeni bir şekilde değiştirilmesi hakkında raporlar çok tetiklendi.

Vasseur, “Temel olarak, sadece buraya giren bazı medyalardan bahsediyoruz, kesinlikle herkesten değil. Bu benim hakkımda da değil, eleştiriyle yaşayabilirim.” Dedi. Yılın zayıf bir başlangıcından sonra, Ferrari'nin erken bir Dünya Kupası şampiyonluğu şansı çok az, aslında sezonun hedefi oldu.

Hem Spor Günü gazetesi “Gazzetta Dello Sport” hem de Ferrari'de çok iyi ağa bağlı olan “Corriere Della Sera”, Vasseur'un rolünün daha kesin olarak incelenmesi gerektiğini bildirmişti. “Haftanın başından beri başka bir şey hakkında konuşmuyoruz,” dedi Vasseur Pazar günü (20:00/Sky ve RTL) Pazar günü yayınlanmadan önce.

Her zaman iyi bir ruh halinde olan takım patronu bir basın toplantısında fren yapmak zorunda kaldı ve başarılı olmazsa bir cezadan korktu. “Buradaki yakamı patlatmamaya dikkat etmeliyim, aksi takdirde yarış komiserleriyle sonuçlanıyorum,” dedi Vasseur.

Spor açısından iyi gitmiyor ve lider McLaren'deki Dünya Kupası'ndaki boşluk neredeyse 200 puan, ancak her şey kötü değil. Vasseur, “Birbirimizle iyi bir ilişkimiz ve açık bir hedefimiz var. Takımdaki ruh hali çok iyi” dedi.

Hem rekor dünya şampiyonu Hamilton hem de takım arkadaşı Charles Leclerc Vasseur daha önce sırtlarını güçlendirmişti. Hamilton, “Fred'le doluyum. Ferrari'ye gelmemin ana nedeni bu,” dedi.

Vasseur, ayrıntıların çok derinlerine inmek istemedi, ancak çalışanlarının önünde koruyucu bir şekilde durdu. İkinci sıradan personel çalışması da raporlarda eleştirildi. Patron özellikle memnun değildi. Çünkü bu sadece haksız. Vasseur, “Bu gazeteciler bu insanların aileleri ve çocukları olduğunu hatırlamak zorundalar, bu sadece saygısız.” Dedi.