Lowcarb Yumurta Lazanyası (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
- 6 yumurta
- Sıvıyağ
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu doğranmış domates
- 500 gram domates püresi
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 paket çiğ krema
- 1 ölçü su
- 200 gram süzme yoğurt
- Tuz, karabiber, kekik
- Taze fesleğen
- Muskat cevizi
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Lazanya yaprak hamuru yerine yumurta’dan yaprak yapacağız. Öncelikle yumurtaları derin bir kaba alıyoruz ve blender de güzelce çırpıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip çırpılmış yumurtaları döküp düzeltiyoruz.
- 100 derecede önce ısıtılmış fırında 15 dakika katılaşana kadar pişiriyoruz.
- Biraz soğuduktan daha sonra kullanacağımız kalıba nazaran kesimler kesiyoruz ve kenara alıyoruz.
- Kıymalı sosumuz için soğanı az yağda yavaşça çeviriyoruz, sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
- Bu ikili biraz kavrulunca kıymayı ek edip güzelce kavuruyoruz.
- Bu esnada doğranmış domates ve domates püresini ekleyip, baharatları da katıp pişiriyoruz ve kenara alıyoruz.
- Beşamel sosu için bir ölçü sıvı yağ ve unu tenceremize alıyoruz, yavaşça kavuruyoruz.
- Krema ve bir ölçü su ekleyip kaynatıyoruz.
- Tuz, karabiber ve muskat cevizi ile tatlandırıp kenara alıyoruz. Biraz soğuduktan daha sonra süzme yoğurdu kayıp güzelce çırpıyoruz.
- Artık bütün gereçlerimiz hazır ve döşemeye geçebiliriz.İster dikdörtgen borcama yapın yahut benim üzere porsiyonluk kaplara yapın, o size kalmış artık ????.
- Kabın tabanına evvel yumurta yaprağımızı koyuyoruz.
- Üzerine kıymalı sosumuzu ve beşamel sosunu sırasıyla döşüyoruz.
- Ben üç kat döşedim ve üzerine kaşar peyniri rendesi yaydım.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz. 5-10 dk dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.Tarifimi uyguladıysanız kararı benimle paylaşırsanız fazlaca mutlu olurum.Umarım tanımımı beğenmişsinizdir.Yeni ve değişik tarifler için kanalıma abone olmayı unutmayın!!!.