Lowcarb Yumurta Lazanyası (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lowcarb Yumurta Lazanyası (Videolu) Tanımı İçin Materyaller

• 6 yumurta
  • Sıvıyağ
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu doğranmış domates
  • 500 gram domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 ölçü su
  • 200 gram süzme yoğurt
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Taze fesleğen
  • Muskat cevizi
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Lowcarb Yumurta Lazanyası (Videolu) Tanımı Yapılışı

1. Lazanya yaprak hamuru yerine yumurta’dan yaprak yapacağız. Öncelikle yumurtaları derin bir kaba alıyoruz ve blender de güzelce çırpıyoruz.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip çırpılmış yumurtaları döküp düzeltiyoruz.
  3. 100 derecede önce ısıtılmış fırında 15 dakika katılaşana kadar pişiriyoruz.
  4. Biraz soğuduktan daha sonra kullanacağımız kalıba nazaran kesimler kesiyoruz ve kenara alıyoruz.
  5. Kıymalı sosumuz için soğanı az yağda yavaşça çeviriyoruz, sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
  6. Bu ikili biraz kavrulunca kıymayı ek edip güzelce kavuruyoruz.
  7. Bu esnada doğranmış domates ve domates püresini ekleyip, baharatları da katıp pişiriyoruz ve kenara alıyoruz.
  8. Beşamel sosu için bir ölçü sıvı yağ ve unu tenceremize alıyoruz, yavaşça kavuruyoruz.
  9. Krema ve bir ölçü su ekleyip kaynatıyoruz.
  10. Tuz, karabiber ve muskat cevizi ile tatlandırıp kenara alıyoruz. Biraz soğuduktan daha sonra süzme yoğurdu kayıp güzelce çırpıyoruz.
  11. Artık bütün gereçlerimiz hazır ve döşemeye geçebiliriz.İster dikdörtgen borcama yapın yahut benim üzere porsiyonluk kaplara yapın, o size kalmış artık ????.
  12. Kabın tabanına evvel yumurta yaprağımızı koyuyoruz.
  13. Üzerine kıymalı sosumuzu ve beşamel sosunu sırasıyla döşüyoruz.
  14. Ben üç kat döşedim ve üzerine kaşar peyniri rendesi yaydım.
  15. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz. 5-10 dk dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.Tarifimi uyguladıysanız kararı benimle paylaşırsanız fazlaca mutlu olurum.Umarım tanımımı beğenmişsinizdir.Yeni ve değişik tarifler için kanalıma abone olmayı unutmayın!!!.