Max Eberl, Barcelona yenilgisinin ardından Sky muhabirlerini eleştirdi

Beykozlu

New member

FC Barcelona'ya karşı alınan yenilgi, FC Bayern'deki sorumluların sinirlerini kemiriyor. Hatta Max Eberl daha sonra bir gazeteciye bile vurmuştu.

FC Barcelona'daki büyük yenilgi, Bayern'in spor direktörü Max Eberl'i çarşamba akşamı arenanın karışık bölgesinde çok kızdırdı. 51 yaşındaki oyuncu, Katalanlara karşı alınan 4-1'lik yenilginin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yakası patladı.

Ne olmuştu? Sky muhabiri Florian Plettenberg, Eberl'e Münih'in stoper ikilisi hakkında sorular sordu. Min-jae Kim ve Dayot Upamecano, Barselona'da berbat bir gün geçirdi. Her iki oyuncu da performanslarından dolayı t-online 5 notu aldı (bununla ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz).

Eberl'e daha sonra Kim ve Upamecano'nun FC Bayern'in maçında bir güvensizlik unsuru olup olmadığı soruldu. Bayern'in patronu hemen “Hayır” dedi. Sonra Plettenberg şunu sordu: “Fakat ikisinin çoğu zaman belirleyici düellolara girmemesini nasıl açıklayabiliriz ki bugün de en az iki gol yenilmişti?” Eberl öfkeyle yanıt verdi: “Hangisi?” Sky muhabiri daha sonra başlangıçta yenilen dördüncü ve ilk golü örnek olarak gösterdi ve Raphaël Guerreiro'nun üçüncü gol yenildiğinde iyi görünmediğini vurguladı.

Eberl buna karşı çıktı: “Bildiğim kadarıyla ilkinde Josh (Joshua Kimmich, editörün notu) merkezde hata yaptı.” Plettenberg yanıt verdi: “Upamecano taşınıyor.” Daha sonra muhabire tersleyen Eberl için çok fazlaydı: “Bir antrenör lisansı alın, o zaman daha iyisini yapabilirsiniz.”

Plettenberg savunmayı tekrar sorduğunda Eberl gerçekten ayağa fırladı. “Hayır, bunun savunmayla hiçbir ilgisi yok. Gol yediğimiz için suçu savunmaya yüklemek çok ucuz” dedi öfkeyle. “Ve Harry Kane bir gol attığında, sadece Harry Kane olur. İstediğiniz tam olarak budur. Bölmek istiyorsunuz. Ve biz buna izin vermeyeceğiz.” Eberl, artık bireysel olarak insanların dırdır edilmeyeceğini söyledi.

Eberl diğer sorulardan da rahatsız görünüyordu. Bir gazeteci bu konu hakkında yetkiliyle konuştu ve onun şu anda “çok sinirli” olduğunu söyledi. Eberl daha sonra güvence verdi: “Ben her zaman gerginim. Her soruyu ve her eleştiriyi kabul ediyorum ve saygı duyuyorum ve bunu kötü anlamda söylemiyorum.” Gazetecilerin bazı şeyleri sorgulaması son derece normaldir. “Ama eğer buna ikna olursak yaptığımız şeyi savunuruz.”