Microsoft, ChatGPT’yi işletim sistemine entegre ediyor: Windows 11 için Leap

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Microsoft, Windows’u çok daha akıllı hale getirmek istiyor ve ChatGPT’yi doğrudan işletim sisteminde oluşturuyor. Yeni asistanın adı Copilot olacak.

Microsoft, ürünlerini ChatGPT’nin de temel aldığı OpenAI AI çözümüyle giderek daha fazla iç içe geçiriyor. Microsoft’un şimdi duyurduğu gibi, artık chatbot da Windows’un bir parçası olmalı.

Buna Copilot adı verilmeli ve bir tür dijital asistan olmalı. Tıpkı Windows 10’daki Cortana gibi, yalnızca çok daha kullanışlı.

İşlev, işletim sistemine bir kenar çubuğu olarak entegre edilmiştir. Daha sonra sohbet komutları aracılığıyla çeşitli görevler verilebilir. Yalnızca metin yanıtları almazsınız – Copilot ayrıca uygulamaları veya Windows ayarlarını doğrudan çalıştırabilir. Microsoft bunu ilk demo videosunda gösteriyor.

Microsoft Copilot, Windows'u bağımsız olarak çalıştırabilir
Microsoft Copilot, Windows'u bağımsız olarak çalıştırabilir

Microsoft Copilot, Windows’u bağımsız olarak çalıştırabilir (Kaynak: Microsoft / Ekran Görüntüsü)

İşinize daha iyi konsantre olabilmeniz için PC’nizi nasıl kuracağınız sorulduğunda, AI sistemi önce bir odak zamanlayıcı ayarlamanızı ve karanlık moda geçmenizi önerir. Ardından doğrudan “Bunu sizin için açmalı mıyım?” Diye sorar.

Diğer üreticilerin uygulamaları için benzer şekilde çalışmalıdır. “Çalışmak için iyi müzik nedir?” yardımcı pilot üç Spotify çalma listesi önerir ve ardından seçileni doğrudan çalar.

Microsoft, ChatGPT’yi Windows’a entegre ediyor: Akıllı bir yardımcı olarak Yardımcı Pilot

Kullanıcı, bir PDF belgesini asistanın sohbet penceresine sürükleyip bırakırsa, doğrudan “Açıkla”, “Düzenle” ve “Özetle” üç düğmesi görünür. Benzer bir şey daha önce zaten mümkündü, örneğin ChatGPT’de bir metin kopyaladıysanız ve program daha sonra benzer bir şey isterse, ancak bu, Windows 11’de yakında olacağı kadar sorunsuz olmadı.

Daha sonra bir test, bunun bitmiş sürümde gerçekten işe yarayıp yaramadığını göstermelidir. Görünüşe göre o zamana kadar uzun sürmeyecek. Microsoft, Copilot’u Haziran ayı başlarında herkese açık olarak test etmek ve ardından bunu tüm Windows 11 kullanıcıları için ücretsiz bir güncelleme olarak sunmak istiyor.