Beykozlu
New member

Boris Becker yıllarca İngiliz televizyonundaki geleneksel turnuvanın TV uzmanıydı. 2023’te hapisten çıktıktan sonra özel sebeplerden dolayı ortalıkta olmayacak.
Afacan bir sırıtışla elinde akıllı telefon, deri koltuğa oturuyor, kameraya bakıyor ve soruyor: “Ne yaptığımı mı merak ediyorsun?” Sonra telefona bir kez daha bakın ve yanıt: “Kaydet.”
Boris Becker’i herhangi bir şeyle suçlayamayacaksanız, o da vergi sorunlarını alaycı bir tavırla ele almamasıdır. Çünkü 55 yaşındaki oyuncu, aylardır bir online vitrin reklamında görünmekte ve bu arada neredeyse aşılmış olan zorluklarını esprili bir dille anlatmaktadır. Şirket için ilk sırada sembolik olarak pencereden para attı. Ancak Becker, mahkûmiyetinin sonuçlarını henüz tamamen bastıramıyor.
Çünkü Wimbledon’daki tenis turnuvası Pazartesi günü başladığında, çimen turnuvası onun için çok şey ifade etse de Boris Becker olmayacak. Becker, sporun en ünlü ve geleneksel etkinliğinde üç kez zafer kazanmayı başardı, 1985’te 17 yaşında başarısıyla bir dünya yıldızı oldu, 1986 ve 1989’da tekrar kazandı – ana isim dediği boşuna değil kare Merkez Mahkemesi onun “oturma odası”. Becker, turnuvanın iki haftası boyunca ödemeli TV yayıncısı Sky’da İngiliz meslektaşları için yıllarca değerli bir uzmandı.
Ancak Becker, 2023’te üst üste ikinci kez orada olmayacak. Çünkü 2022’de efsane Wimbledon’ı hapis cezası nedeniyle kaçırdı. Bu yıl ise orada olmayacak ve 2024’teki en sevdiği turnuvayı da kaçıracak. Leimen’li adamın hapishaneden salıverilmesi ve sınır dışı edilmesinin ardından Ekim 2024’e kadar İngiliz topraklarına dönmesine izin verilmedi. Mart ayında English ITV’ye “Londra’yı seviyorum, dünyadaki en sevdiğim şehir,” dedi, “ama bu yıl Wimbledon’ı özledim. Dönmeye cesaret edebilmek için zamana ihtiyacım var.”
“Bu benim kararım değil”
Bununla birlikte, daha sonraki bir tarihte bir geri dönüş büyük olasılıkla daha muhtemeldir: “Dönmeme izin verilirse, arayıp beni takıma geri isteyip istemediklerini soracağım,” dedi Becker başka bir BBC röportajında. “Kesinlikle yapmak isterdim ama bu benim seçimim değil.”
Alman Sky şubesi, turnuva boyunca uzman olarak Becker’in arkadaşı Patrik Kühnen’e güveniyor. Wimbledon, yıllardır Almanya’daki yayın hakları Eurosport’a ait olmayan dört Grand Slam turnuvasından sadece biri olmuştur. Avustralya Açık’ta (hapishaneden çıktıktan hemen sonra bir aydan kısa bir süre sonra) ve yeni sona eren Fransa Açık’ta Becker, Londra’dan dönüşünden bu yana, moderatör ve ikiliyle geleneksel ikilide niş kanal için kamera karşısına geçti. yorumcu Matthias Stach. Yayıncının yayın haklarını tekrar güvence altına alması durumunda, ABD Açık (28 Ağustos – 10 Eylül) sırasında Eurosport maçlarını da analiz edecekti. Ödül hala açık.
“Hata yaptım mı? Elbette”
Her halükarda, Becker son aylarda sıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmadı: hapiste olduğu süre boyunca özel röportajlar verdi, Sat.1’de moderatör Steven Gätjen ile yaptığı ilk, bazen duygusal sohbet, izleyiciler ve hayranlar arasında bölünmüş bir tepkiye neden oldu.
Nisan ayında Apple TV’de Berlinale’de sunduğu “Boom! Boom! – Dünya Boris Becker’e Karşı” belgeseli başladı. Becker o sırada “Hatalar yaptım mı? Elbette,” dedi. “Ama bana hiç hata yapmamış birini söyleyin. Aradaki fark: hatalarım hemen tüm dünyaya bildiriliyor.”
Bir kitap anlaşmasının da yolda olduğu söyleniyor. Ve bir çevrimiçi vitrin dükkanı için kendini küçümseyen reklamlar. Wimbledon’ı kaçırmasına rağmen: Boris Becker kesinlikle sıkılmayacak.