Norveç yıldızı madalya ve çığlıklar rakibini özlüyor

Beykozlu

New member
Tutarlı düşüş

Dünya Kupası'nda Sorun: Ski Star Bitiş Çizelerinde Çığlık atıyor

02.03.2025 – 19:55Okuma Süresi: 2 dakika.

Duygusal: Heidi Weng (sağda) Jonna'nın güneşlenmesi konusundaki öfkesini bağırıyor.

Resmi büyütmek

Duygusal: Heidi Weng (sağda) Jonna'nın güneşlenmesi konusundaki öfkesini bağırıyor. (Kaynak: imao-images resimleri)

Heidi Weng, kadın skiatlonunda madalya için savaştı. Ancak ciddi bir düşüş planlarını attı.

En az bir madalya kazanma yolundaydı. Altın şansı bile vardı. Ancak sonunda, Norveç Heidi Weng kendi ülkesindeki Nordic Ski Dünya Kupası'nda dramatik bir şekilde boş kaldı.

20 kilometreden fazla skiatlon sırasında, 33 yaşındaki oyuncu son aşamaya kadar zafer adayıydı. Ancak son turdan kısa bir süre önce Weng, doğrudan önünde bir eğri içine giren rakibi Jonna Sundling'in üzerinden çarptı. Her ikisi için de altın madalya rüyası hayal edildi.

Her ikisi de tekrar zarar görmedi – ve sonunda aynada, bitiş çizgisi üzerindeki üçüncü çizgi olarak Weng'in önünde bile koştu ve bronz madalya da yakalandı. Televizyon resimlerinde, güneşin hemen arkasında bitiren Weng'in rakibine karşı öfkesini nasıl bağırdığını görebiliyordunuz.

Koşmadan sonra Weng, Norveç televizyonundaki ruhtan hayal kırıklığı hakkında konuştu. Sundling'in özürünü bekler misiniz? “Sanırım 'özür dilerim' diyebilirsin ya da en azından her şeyin yolunda olup olmadığını sorabilirsiniz. En azından bunu bu şekilde yapardım.” Genel TV uzmanı ve eski ski koşucusu Torgørn, genel anlaşmazlık ve vatandaşı gördü: kader eğrisinde “aynaya çok yakın.

Ayrıca “Suçlu” Sundling koşuya yorum yaptı ve açıkça şöyle dedi: “Heidi'deydim ve bu yüzden ikimiz de kaybettik (altın madalya, editörün notu). Üçüncü olduğum için mutluyum.”

Meraklı: Daha sonra, Sundling'in Weng'den gerçekten özür dileyip özür dilerim. “Memnun kaldım,” dedi Norveç, rakibinin onu “bir çevirmenle” ziyaret ettiğini bildirdi çünkü sadece küçük bir Norveçli anladı.

Öte yandan, bir özür teyit etmek istemedi: “Konuştuk ve her ikisi de olanlar için üzgünüz. Ama bu rekabetçi bir durumdu ve elbette bunun olmasını istemedim.”

Tüm karışıklıklarla, altın madalyayı kazanan neredeyse gölgede kaldı: Sundling'in İsveç vatandaşı Ebba Andersson, Norveç'in kros yıldızı, dört kez Olimpiyat şampiyonu Therese Johaub'a karşı sürükleyici bir son sprintte galip geldi. Her iki sporcu da aynı anda derecelendirildi, birkaç santimetre kesinlikle altın ve gümüş hakkında.