Rammstein gitarist Richard Kruspe grubun geleceğinden bahsediyor

semaver

New member
Richard Krusppe

Peki ya Rammstein? Gitarist meraklı karşılaştırma çiziyor

02.05.2025 – 00:39 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 3 dk.

Rammstein: Grup şu anda ara veriyor.

Resmi büyütmek

Rammstein: Grup şu anda ara veriyor. (Kaynak: Nick Laham/Getty Images)

Rammstein gitaristi Richard Kruspe yeni dürtüler arıyor ve hatta müziği soruyor. Grubun ne hakkında olduğu sorulduğunda, belirsiz bir cevap verir.

Geçen yıl Ağustos ayından bu yana Rammstein çevresinde sessizleşti. Son turunun sona ermesinden sonra, hayranlar gruptan olası bir spekülasyon yaptı. O zaman, gitarist Paul Landers hayranlarla görüşmelerde en az iki yıllık bir mola olacağını açıkladı. O zaman işlerin nasıl devam edeceğini göreceksiniz, diyor Landers.

Grubun son açıklamasında şöyle dedi: “You Away, müzikte ve sahnede sevinçlerini bulan bir grupuz. Her konser bizim için iyileştirici bir eylemdi”. Sonunda mümkün olan biri için de net kelimeler vardı: Tur bitti, ancak Rammstein varlıktan uzak. “Yolculuk devam ediyor”.

Şimdi Rammstein gitaristi Richard Krusppe, müzik portalı “Bonedo” nu bir röportaj yaptı ve grubun mevcut durumu ile ilginç bir karşılaştırma yaptı. Rammstein hayranlarının yakın gelecekte ne bekleyebileceği ve yeni sürümlerin planlanıp planlanmadığını sorduğunda Kruspe, özellikle planlamada hiçbir şeyin olmadığını söyledi. “Her zaman şöyle açıklıyorum: Rammstein uzun zaman önce inşa edilmiş bir ev. Evde altı daire var ve şu anda birkaçı taşındı. Belki geri dönecekler, belki değil – ama ev her zaman olacak.” Grup şu anda hala canlı bir DVD üzerinde çalışıyor. “Gelecekte her şey var ve ne olacağını bilmediğim için de memnunum. Bu çok güzel bir duygu olan açık bir hikaye.”

Krusppe şu anda herhangi bir baskıya maruz kalmadığını söyledi. Şu anda takip etmek istediği parlak bir fikir yok. Bazen ekipmanlarıyla “sadece eğlence için” oynar. Krumppe, “Sık sık kendime müzik yapmanın daha fazla yapmak istediğim şey olup olmadığını ya da gelecekte hayatımda var olan bir şey olup olmadığını soruyorum – ki bu henüz son bir cevap bulamadım.” Dedi. “Her durumda, şu anda bir arama arıyorum ve hala ne bulacağımı bilmiyorum. Örneğin, henüz gerçek bir 'hobi' bulmayı başaramadım.”

Lindemann 2019'dan beri sürekli turda olana kadar ön şarkıcı etrafındaki grup. Haziran 2023'te müzisyenler için zor bir zaman başladı. Birkaç kadın – bazen anonim olarak – suçlandı. Korkutucu buldukları durumları tanımladılar. Genç kadınlar grup tarafından konserler sırasında seçildi ve gösteri sonrası partiye gelmek isteyip istemediklerini sordu. Bazı kadınlara göre cinsel eylemler de var. Lindemann iddiaların odağıydı. Kendisine karşı iddiaları her zaman reddetti. Birkaç hafta sonra Berlin ve Litvanya'daki kamu savcıları Rammstein şarkıcısını araştırıyorlardı. Kararla ilgili ayrıntıları buradan okuyun.

O zamandan beri, Lindemann'ın kendisi kendisine bir mola vermedi. Bu yıl ikinci kez solo bir tura çıkıyor. 2025 sonbaharından itibaren Almanya ve diğer ülkelerde en az 20 konser Avrupa turunun “My World” un bir parçası olarak olacak.