Ünlü bestekar ve keman virtüözü Selçuk Tekay ömrünü kaybetti

Beykozlu

New member
Selçuk Tekay’ın mevt haberini senelerca birlikte çalıştığı Emel Sayın duyurdu:

“Söyleyecek kelam bulamıyorum, hayli lakin epeyce üzgünüm. Yerin cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.”

YAPITLARIYLA ANILACAK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçirdiği kalp krizi daha sonrası hayatını yitiren unutulmaz yapıtların bestekarı Selçuk Tekay için başsağlığı iletisi yayımladı.
Bakanlığın toplumsal medya hesabından yayımlanan iletide, “Unutulmaz yapıtlarıyla sürekli hürmet ve sevgiyle anılacak olan usta keman virtüözü ve bestekar Selçuk Tekay’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” tabirlerine yer verildi.

BÜYÜK BİR KIYMETTİ
Tekay’ın akabinde ünlü isimler toplumsal medya hesaplarından hislerini paylaştı:

Sibel Can:

“Türk müziğinin en kıymetli sanatkarı, büyük usta, epeyce sevdiğim, çalışmaktan onur duyduğum sevgili Selçuk Tekay’ı kaybetmenin ıstırabını yaşıyorum. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Tüm sanat topluluğunun başı sağ olsun. Yerin cennet olsun, benim canım hocam.”

Bülent Ersoy:

Kıymetli usta kemani arkadaşım sevgili Selçuk Tekay’ın ani bir kalp krizi ile hayata veda ettiğini canım arkadaşım Emel Sayın hanımefendiden biraz evvel öğrendim. Hüznüm sonsuz. Çünkü kendisini 1980 Çakıl Gazinosu emisyonlarımda tanımıştım. Ve mesleğindeki icra ve idarecilik vasfına çalışmalarımızda yakınen tanıklık etmiş bir sanatkâr olarak her vakit kendisi ile iftihar etmişimdir. Parıltı ortasında yat. Melekler yoldaşın ; yerin cennet olsun sevgili arkadaşım.

Nilüfer

“Müzisyen arkadaşım sevgili Selçuk Tekay ortamızdan ayrıldı, ailesine sabırlar diliyorum. Huzur ortasında yat Selçuk Tekay.”

Mahsun Kırmızıgül

“Ülkemizin en değerli sanatkarlarına albümlerde refakat eden keman sanatkarı olan Selçuk Tekay ağabeyimizi kaybetmişiz. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diler başsağlığı dileklerimi sunarım.”

Mine Koşan

“Selçuk Tekay’a Allahtan rahmet diliyorum, başımız sağolsun kadim dostum.”

Soner Arıca

“Ne yazık ki sanat topluluğu son senelerda art geriye üzücü kayıplar veriyor. Çok bedelli bir müzik adamı daha ortamızdan ayrıldı, Selçuk Tekay. Yeri cennet olsun.”

UNUTULMAZ MÜZİKLERİN BESTEKARI
Usta bestekar, 1953’te Kars’ın Kağızman ilçesinde dünyaya geldi. Vefa Lisesinin akabinde konservatuvar eğitimi alan Tekay, eğitimine Emin Ongan, Feridun Darbaz ve Teoman Önaldı üzere hocalardan aldığı derslerle devam etti.
Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı üzere birfazlaca ünlü sanatkara sahnede eşlik eden sanatçı ayrıyeten ünlü isimlerin albüm çalışmalarında da yer aldı.
Sanatçı, 1991’de “Vurgun” bestesiyle 1992’de “Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor”, 1993’te ise da “Yorgunum Dostlarım” isimli yapıtlarıyla “Altın Kelebek Yılın Bestekarı Ödülü”ne layık görüldü.

Tekay’ın müzikseverler tarafınca yakından tanınan yapıtları içinde “birlikte yürüdük biz bu yollarda”, “Unuturum diye yorma kendini”, ve ” Aradığın aşkı buldun mu” üzere unutulmaz müzikler yer alıyor.