Vincent Kompany canavar uyandı

Beykozlu

New member

FC Bayern bir ustadır. Birkaç yıl önce neredeyse hiç bildirilmeyen şey başka bir mesaj. Eğitmen Vincent Kompany bunu mümkün kıldı.

2024 yazında, bazı gazeteler bir genel bakış kaybetti. Vincent Kompany şimdi D, E veya F çözümü miydi? Ralf Rangnick, Oliver Glasner, Xabi Alonso, Roger Schmidt. FC Bayern'in koçluk ofisi için sözde veya resmi olarak iptal ettiği isimlerin listesi yapmak zorunda kaldı. Vincent Kompany umursamadı. Kendine güvenmesi etkilenmedi.

Bu FC Bayern için iyiydi. Komgan işine indi, açık bir plan getirdi. FC Bayern onun ve hikayesi için durmalı. “Brüksel'deki sokaklarda büyüdüm, sokakta oynadım. Oyuncularımın agresif olduğumuz için cesarete sahip olmasını istiyorum. Bu şekilde oynamamızı istiyorum, bu da karakterimi yapıyor,” dedi hayal gücünde.

Bir yıl sonra, Vincent Kompany onaylanmış hissedebilir. Bavyera, koç tarafından istenen sokak futbolunu oynuyor ve kanepede de olsa (SC Freiburg'daki takipçisi Bayer Leverkusen'in 2-2'si aracılığıyla) Alman şampiyonlarının sezonunun bitiminden iki gün önce zaten. Ve Komgan, eski bir canavarın tekrar uyanma yolunda.

Kompany ile ilgili şüpheler anlaşılabilirdi. Daha önce, 39 yaşındaki RSC Anderlecht'i sadece Birinci Belçika Ligi'nde ve İngiltere'den FC Burnley'de eğitmişti. Burnley ile sadece şampiyonadan Premier Lig'e yürüyordu, ancak daha sonra tekrar ses olmadan indi. Ve sonra Alman plak şampiyonu? Cesur bir adım.

Ancak bir eğitmen olarak nispeten deneyimsiz olan şirket, şüpheleri hızla temizledi, ilk altı rekabetçi oyunu ve oyuncuların desteğini kazandı. Thomas Müller güçlü ve baskın futbolu erkenden sevdi. “Bence bu ekibimize iyi uyuyor,” dedi DFB Kupası'ndaki ilk turdan sonra ULM'ye karşı. Joshua Kimmich geçen sonbaharda BR programında “Blickpunkt Sport”: “Koçun oyun fikri bana çok fayda sağlar.”

Oyuncuların benlik güvenliği de meydanda görülebilir. FC Bayern düzenli olarak Bundesliga'daki rakiplerini devirdi. 4: 0 Stuttgart'a karşı, Bochum'da 5: 0, Hoffenheim'a karşı 5: 0, Kiel'de 6: 1, Bremen'de 5: 0, Frankfurt'a karşı 4-0. Şimdiye kadar sadece iki şampiyonluk oyunu kayboldu. Bavyera en fazla gol attı (93, Leverkusen ikinci sırada 68), çok az (32, Leverkusen 37'si var)))açık ara en çok mülkiyete sahiptir ve en büyük fırsatları oynar.

Bayern'e karşı oynamak yine iğrenç. Geçen yıl, Bundesliga takımları-Thomas Tuchel'in eğitildiği Bayern'e-hala ilhamsız rekor şampiyonlardan birini silmeyi dört gözle bekliyor, Komgan altındaki gerçeklik farklı. Rakipler artık topun peşinden 90 dakika koşmak zorunda. Guardiola döneminin kötü anıları uyanık olur.

Bavyera, Münih'teki uzak oyunların bir “diş hekimi ziyareti” ile karşılaştırıldığı zamandan uzaktır (alıntı eski Bremen savunucusu Sebastian Prödl'den geliyor). Ama yeni Üstat yolda. Antrenörün oyun tarzına uyan doğru transferlerle Bayern, gelecek yıl DFB Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga'dan üçlü kazanma şansına sahip olacak.

Bundesliga'nın önümüzdeki yıl ne kadar heyecan verici olacağı, elbette, Leverkusen başarı ikilisi Xabi Alonso ve Florian Wirtz'in kalıp kalmayacağına da bağlı. Her ikisi de giderse, “Werkelf” de 23/24'ten sonra ikinci bir şampiyonanın şansını azaltması gereken bir değişiklik var. Her ikisi de kalırsa, Bayern muhtemelen tekrar güçlü bir rekabet kazanırdı. Her durumda, yeni sezona favori olarak başlayacaksınız. Ve bu Vincent Komganının değeri.