Yakın zamana kadar bu 200 Euro'ya mal oluyordu, ancak artık “VMware Workstation Pro” ve “VMware Fusion Pro” ücretsiz. Ancak herkes için değil.
Windows sisteminde Linux mu kullanıyorsunuz? Bilgisayarlarında diğer işletim sistemlerinin çalıştığı sanal ortamlar oluşturmak isteyen herkes, daha önce bunun için para ödemek zorundaydı – en azından bunu Windows için “VMware Workstation Pro” veya Windows için “VMware Fusion Pro” sanallaştırma yazılımıyla yapmak istiyorlarsa. Mac os işletim sistemi. Bu artık bitti.
Kullanıcılar, daha önce olduğu gibi lisansa 200 Euro harcamak yerine artık yazılımı ücretsiz olarak indirebilecekler. Ancak bu kural yalnızca özel kullanım için geçerlidir. “VMware Workstation Pro”yu ticari olarak kullanmak isteyen herkesin yine de bir lisans satın alması gerekir. Aynı durum Mac kullanıcıları için alternatif olan “VMware Fusion Pro” için de geçerlidir.
Kullanıcılar özel kullanımı belirtmelidir
Yaklaşık iki yıl önce sanallaştırma çözümü VMware'i satın alan Broadcom, bu hareketi bir blog yazısında açıklıyor. İki lisans modeli mevcuttur: kişisel amaçlar için ücretsiz sürüm ve ticari kullanım için ücretli sürüm. Kullanıcılar, ilk kurulum sırasında, hiçbir ücret ödemeden tam erişim elde etmek için ürünü yalnızca özel olarak kullanmak istediklerini belirtmelidir.
VMware'in profesyonel sürümüyle, örneğin ana sisteme paralel olarak ek Windows sürümlerini veya Linux işletim sistemlerini çalıştırmak için sanal makineler oluşturulabilir. Bu işlev, test ortamları oluşturmak veya farklı işletim sistemlerini denemek isteyen herkes için ilgi çekicidir.
Sanallaştırma giderek daha yaygın hale geliyor ve artık özel bir yazılım olmadan da mümkün – örneğin Windows 11'de. Ancak “VMware Workstation Pro” gibi profesyonel çözümler önemli ölçüde daha fazla işlev ve esneklik sunuyor. Bu, örneğin farklı işletim sistemleri arasında hızla dosya alışverişi yapmayı veya paylaşılan klasörler oluşturmayı mümkün kılar. Yaklaşık 200 konuk işletim sistemi de “VMware Workstation Pro” altında çalışmaktadır.