Yani Bayern patronu Uli Hoeneß ile bir anlaşmazlık vardı

Beykozlu

New member
FC Bayern'de sponsorluk nedeniyle

Wolfgang Grupp ve Uli Hoeneß bir anlaşmazlık yaşadığında

08.07.2025 – 19:16Okuma Süresi: 4 dk.

Uli Hoeneß: FC Bayern'in fahri başkanı bir zamanlar Wolfgang Grupp ile ilgisi vardı.

Resmi büyütmek

Uli Hoeneß: FC Bayern'in fahri başkanı bir zamanlar Wolfgang Grupp ile ilgisi vardı. (Kaynak: ImaGo/Ulrich Wagner)

Yüksek sesle okuyun

Haberleri takip edin
Paylaşım Menüsü
Paylaş Makale

Wolfgang Grupp, Almanya'nın en ünlü girişimcilerinden biridir. 1980'lerde neredeyse FC Bayern Jersey'de sona erdi.

Wolfgang Grupp ve Uli Hoeneß, şirketleri veya kulüpleri için net bir plana sahip iki güçlü adam. 1980'lerde her ikisi de neredeyse bir ortak olurdu. Ama sonunda hiçbir şey gelmedi. Ancak, her ikisi de görüşmelerin hikayesini farklı anlatıyor.

Uli Hoeneß'e göre Grupp, şirketi Trigema ile Bayern Jersey'e gitmek istedi. Bir panel tartışması sırasında Hoeneß, “Sosislerimi sattım, onun tekstili ve sonra yürümeye devam ettik,” dedi. “Trigema ile formaya gideceğimizi hayal edebiliyor musunuz?”, Grupp o zaman sordu ve bunun ne kadara mal olacağını sordu. Aslında başka planları olan Hoeneß, cevap verdi: 1,5 milyon puan. Bayern Münih, önceki ana sponsor Iveco'dan sadece 900.000 aldı. Yüksek toplamı olan Hoeneß Grupp aslında caydırmak istedi. Ancak Bayern yapımcısının şaşkınlığına göre kabul etti. “Bay Hoeneß, bunu yapıyoruz!” Dedi.

Wolfgang Grupp, 2023 yılına kadar tekstil şirketi Trigema'nın sahibiydi.

Resmi büyütmek

Wolfgang Grupp, 2023 yılına kadar tekstil şirketi Trigema'nın sahibiydi. (Kaynak: Image/Thomas Bartilla)

O zaman, Hoeneß bugünün plak şampiyonunun tedarikçisi Adidas ile konuşmamıştı. Adidas için Trigema, tekstil üreticisi olarak rekabetçi bir şirketti. O sırada Commodore ayrıca diğer şeylerin yanı sıra bilgisayar yapan bir şirkete de sordu. Bu aynı fiyatı ödemeye hazırdı. Ayrıca Adidas ile stresten kaçınmak için Hoeneß nihayetinde Commodore'u söyledi. “Lord Grupp'a bunu yapamayacağımız bir mektup yazma fırsatım oldu. Ama hayır, Idiot onu ziyaret etmeye ve ona kişisel olarak söylemeye karar verdim.”

Hoeneß, evinde ikisini alan sayman Fritz Scherer ile Grupp'a gitti. Hoeneß, “Açıkçası burada sözleşmeyi imzaladığımız görüşündeydi.” Dedi. Grup masası ve Şövalye Salonunda yemek. Hoeneß hatırladı: “20 koltuklu uzun bir masaydı. Üstte oturuyordu. Dedi ki: 'İçeri gel, beyler!'”

Grupps CFO, 1,5 milyondan fazla puan için çek sundu. “Düşündüm: Tanrı aşkına,” dedi Hoeneß. Grupp daha sonra şöyle dedi: “Çok beyler, şimdi üç yıl boyunca Bayern Münih ile çalışmaya karar verdik.” Hoeneß, “küçük bir yanlış anlama” nın girişimcisiyle konuştu. Biri sözleşmeyi imzalamaya gelmedi, ancak anlaşmanın ortaya çıkamayacağını bildirmek için.

Panel tartışmasında Hoeneß, “Deli olduğumuzu düşündü,” dedi. Üçüncü kez Grupp, Bayern Patron'un aslında işi tamamlamaya gelmediğini fark etti. “Gerçekten ciddi misin?”, Hoeneß'e göre Grupp'ın sorduğu söyleniyor. Grupp daha sonra olumlu bir şekilde bağırdı: “Dışarı çık, dışarı çık! Onu bir daha asla görmek istemiyorum.”

Wolfgang Grupp tüm hikayeyi farklı hatırladı. Birkaç hafta önce “Tim Gabel Podcast” de “Tabii ki, Bay Hoeneß'un söylediği doğru değil” dedi. “Onun için olumlu bir şey olduğunu temsil ediyor.” Grupp dedi ki: O zaman Trigema 13 farklı Bundesliga kulübü için meme reklamı yaptı. Grupp için, kendi ifadelerine göre, Bayern'de bir formalar olmak “taç giyme” olurdu.

Münih ekibine sordular, randevu aldılar ve öğle yemeğine davet ettiler. Müzakereler ve anlaşma sağlanmıştı. Bayern, meme reklamcılığı için şimdiye kadar ödenen en yüksek miktarda miktarını istemişti: 1,5 milyon puan. “Ve ben verdim,” dedi Grupp.