Beykozlu
New member

Julian Nagelsmann, Almanya’nın önemli antrenörlük görevinin favorisi olarak görülüyor. FC Bayern’deki halefi şimdi personel hakkında net sözlerle yorum yaptı.
Bayern Münih teknik direktörü Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann’ın milli teknik direktör olarak mükemmel bir seçim olduğunu düşünüyor. Cuma günü Bayer Leverkusen’e karşı oynanan Bundesliga maçından önce (t-online’da saat 20:30’dan itibaren canlı yayında) Tuchel, “Elbette bunu yapabilir, o olağanüstü bir teknik direktör” dedi. “Profesyonel kalite, teknik bilgi ve beceriler sayesinde başarısız olmayacak.”
FC Bayern, Leverkusen’e 2-1 mağlup olduktan sonra Mart ayında Nagelsmann’ı görevden aldı ve yerine Tuchel geçti. 36 yaşındaki Nagelsmann’ın 2026 yazına kadar Münih takımıyla sözleşmesi bulunuyor. Ancak Bayern’in onursal başkanı Uli Hoeneß, Nagelsmann’ın DFB’ye geçişinin FC Bayern için “kesinlikle başarısız olmayacağını” açıklamıştı.
“Bir dönüş yapılmalı”
DFB, Hansi Flick’ten ayrılması ve Rudi Völler’in Fransa ile hazırlık maçında (2-1) geçici olarak oynamasının ardından yeni bir milli teknik direktör arıyor. Son zamanlarda derneğin Nagelsmann ile temasa geçip geçmediği konusunda çelişkili bilgiler ortaya çıkmıştı. DFB yardımcısı Hans-Joachim Watzke Çarşamba günü “Sport1″den gelen ilgili raporu net bir cevapla yalanladı: “Hayır”.
Tuchel Perşembe günü DFB’de olup bitenler hakkında “Her şeyi anlayabildim mi bilmiyorum” dedi ve Fransa ile hazırlık maçı hakkında eğlenerek şunları söyledi: “Bir keresinde Thomas Müller golü attığında ona gülmüştüm: ” Thomas Müller bir gol atıyor, Rudi Völler yedek kulübesinde, bu yüzden kısaca Kore’deki Dünya Kupası’nın incelemesine girmeyi düşündüm, ancak sağ üstte canlı olarak yazıyordu. Roots’a dönüş, bunlar biraz çılgın zamanlardı. “
Tıpkı Völler’in son zamanlarda FC Bayern hakkında çok az şey söylemesi gibi, Tuchel da DFB hakkında yorum yapmak istemiyor. Bu onun “işi” değil. Tuchel, Alman futbolunun durumuyla ilgili olarak Matthias Sammer’in son açıklamalarına atıfta bulunarak şunları söyledi: “Fransa’ya karşı hazırlık maçı kazanmamız kesinlikle yeterli değil, ancak bir geri dönüş olması gerekiyor.”