Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
Merhabalar ????.
Yazları serinletici lezzetlere ne kadar fazlaca gereksinim var o denli değil mi? bilhassa bizde zeytinyağlılar yazın çook yeniyor. Haydi bu biçimde çabucak başlayalım.
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 kilo taze fasulye
- Zeytinyağı
- Tuz
- 2 adet küp şeker
Merhabalar ????.
Yazları serinletici lezzetlere ne kadar fazlaca gereksinim var o denli değil mi? bilhassa bizde zeytinyağlılar yazın çook yeniyor. Haydi bu biçimde çabucak başlayalım.
- Ben fasulyelerimin her vakit için yanlarını da soyuyorum. Zira kılçık denen şey bir defa geldi mi o yemekten zevk alınmıyor maalesef. İşin sırrı da bence burada hatta bu işi bir patates soyacağı ile bile çabucak yapabilirsiniz.
- Bu ortada soğan ve domatesleri küp küp doğrayalım.
- çabucak sonrasında tenceremizin altını kaplayıp biraz da üstüne çıkacak kadar çokça zeytinyağı koyalım.
- Evvel soğanları kavuralım daha sonra da domateslerimizi biraz tencerede gezdirelim.
- En son fasulyelerimizi koyalım ve tuzunu ekleyip karıştıralım. 1 su bardağı su koyalım ve iki tane de küp şeker ekleyelim.
- Açıkçası ben düdüklüde yapıyorum daha pamuk üzere ve süratli oluyor. Siz de bu biçimde tercih ederseniz. Düdük çıktıktan daha sonra kısık ateşte 10 dk. Kafidir.