semaver
New member

Neredeyse altmış yıldır kamera önünde ve bugün hala popüler bir oyuncu. Uschi Glas'ın profesyonel başlangıcını hatırlıyor musunuz?
Uschi Glas muhtemelen bu ülkede nesiller boyu tanınan aktrislerden biri. 1966'da “Winnetou ve Melez Apanatschi”deki atılımını kutladı ve birçok kişi tarafından 1968 komedisi “To the Matter, Sweetheart”taki “Tatlım” Barbara rolüyle hatırlandı. Gençler ise onu daha çok “Fack ju Göhte”deki öğretmen Ingrid Leimbach-Knorr olarak tanıyor olabilir. 2 Mart'ta Uschi Glas 80. yaş gününü kutluyor.
Bugün Uschi Glas'ın açık renk saçlara sahip olduğu biliniyor. Uzun yıllar boyunca eğik kahküllü, yandan bölünmüş bir bob giymişti. Bazen biraz daha kısa, bazen biraz daha uzun. Ancak kariyerinin başında saçları koyu ve hacimliydi.
1980'lerde saçları daha da açıldı ve mevcut saç stiline daha çok yaklaştı. Uschi Glas kariyeri boyunca her zaman çok yönlü olduğunu gösterdi. Pek çok ödüle sahip bir oyuncudur ve aynı zamanda Bavyera Liyakat Nişanı ve Federal Liyakat Nişanı'nı da almıştır. “Two Münchner Hamburg'da” ve “Anna Maria – Bir Kadın Kendi Yoluna Gidiyor” gibi dizilerdeki rolleriyle televizyon izleyicilerinden puan topladı.
Buna sosyal bağlılığı da eklendi. 2009 yılında kocası Dieter Hermann ile birlikte kar amacı gütmeyen brotZeit e organizasyonunu kurdu. Almanya genelindeki okullarda ihtiyaç sahibi çocuklara kahvaltı sağlayan V. Üç çocuk annesi ve üç çocuk büyükannesi de kameranın önünde.
“Yaşlanmayı bir hediye olarak görüyorum”
Uzun kariyerinin başlangıcında kendisine defalarca pasaportunda sahtecilik yapması ve yaşını gizlemesi tavsiye edildi. Ama Uschi Glas bunu asla duymak istemedi. “80 yaşında olduğum gerçeğini gizlemek ya da yaşla flört edenlere kıyasla bu durumu baskıcı bir şekilde ele almak için hiçbir neden göremiyorum” […], artık standart cevabım şu: 'O halde önce ölmen gerekiyor.' Bu en azından tutarlı olurdu” diye yazıyor yakın zamanda yayınlanan kitabında “Hiçbir zaman sevgilim olmadım.” Ayrıca şunları da açıklıyor: “Yaşlanmayı, biraz daha uzun sürmesi umuduyla memnuniyetle kabul ettiğim bir hediye olarak görüyorum. Bu gezegende kalabilmek.”
“Ben böyle yapıyorum!”
Aslında, yıllardır günlük rutinini “kararlılıkla” takip ettiğini yazıyor. Buna aralıklı oruç, her sabah yedi kilometre yürüyüş ve başka bir sabah ritüeli de dahildir.
Buna “İlk: fırçalama” da dahildir. Duşta güçlü domuz kıllarından yapılmış masaj fırçasıyla vücudunun her yerine masaj yapıyor. Glas, “Bunu 50 yılı aşkın süredir yapıyorum” diye yazıyor. Daha sonra güçlü bir su jetiyle vücuduna buz gibi soğuk bir duş veriyor. Ve son olarak güne esneme ve esneme egzersizleriyle başlayın. “Bu üçlü […] deyim yerindeyse, bu benim gençlik için kişisel tarifimdir. Her sabah, hiçbir mazeret olmaksızın, ister evde ister otelde olsun, her yerde yapılabilir, hiçbir maliyeti yoktur ve yalnızca birkaç dakika sürer,” diye yazıyor Uschi Glas. “Ben de böyle yapıyorum!”