İPhone'da yeni tasarım? Apple muhtemelen kapsamlı yenilikler planlıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Geliştirilmiş operasyon

Rapor: Apple iOS'ta kapsamlı yenilikler planlıyor

10.05.2025 – 15:37Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 0782381329

Resmi büyütmek

Apple'ın iOS 19'da çok sayıda değişiklik uyguladığı söyleniyor. (Kaynak: Image / Jaque Silva)

Apple'ın Haziran ayında iOS 19'u sunması bekleniyor. Söylentilere göre, mobil işletim sistemi tam bir dönüşümle karşı karşıya.

Apple muhtemelen iPhone işletim sistemi iOS için büyük yenilikler planlıyor. Raporlardan görülebileceği gibi, iOS 19 yıllar içinde en büyük tasarım güncellemesine sahip olmalıdır. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, “9to5mac” teknoloji dergisi bildiriyor. Buna göre, özellikle AI işlevleri ön planda olmalıdır.

“9to5mac” a göre, en büyük yenilik değişen bir tasarım. Apple optikleri tamamen değiştirmek istemiyor, ancak belirgin şekilde modernize ediliyor. Amaç, işlemi basitleştirmek ve işletim sisteminde navigasyonu hızlandırmaktır.

Gelecekte, uygulamalardaki navigasyon şeritleri gelecekte içeriği içerebilir ve entegre bir arama çubuğu içerebilir. Bu değişikliklere rağmen, kullanıcıların hemen yollarını bulmaları gerektiği söyleniyor.

Yapay zeka söz konusu olduğunda, iOS 19 iPhone işletim sisteminin önceki sürümlerinden önemli ölçüde daha fazla sunmalıdır. Kendi işlevlerine ek olarak, Apple sözde AI modellerinin seçimini genişletmek istiyor.

Siri zaten chatgpt ile çalışıyor. Gelecekte Google Gemini gibi diğer hizmetler de eklenebilir. Bu, ilk kez kullanıcıların hangi AI'nın günlük yaşamda onlara yardımcı olması gerektiğini seçecekti.

Başka bir önemli değişiklik iPhone'u daha üretken hale getirmelidir: Kullanıcılar cihazı harici bir ekrana bağlarsa, iPad'den “Sahne Yöneticisi” ni anımsatan yeni bir kullanıcı arayüzü görünmelidir. Bu yüzey aynı anda birkaç uygulamayı kullanmanıza izin verir.

Apple, önümüzdeki yıl görünmesi planlanan iPhone Fold gibi yaklaşan cihazların temelini oluşturabilir. Henüz Apple'dan herhangi bir bilgi yok, ancak Çin kaynakları katlanabilir iPhone'da rapor etmişti.

IOS 19'un kesin ayrıntıları, 9 Haziran – 13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Apple Geliştirici Konferansı WWDC sırasında bekleniyor. Ayrıca ses asistanı Siri ve daha sonra açıklanabilecek AirPods'dan yenilikler olmalıdır.