semaver
New member

“Kim Milyoner Olmak İster?” Noel baskısı, Günther Jauch dikiş kutusundan sohbet etti. Bu yüzden Bavyera Radyosunda nasıl kumar oynadığını anlattı.
Günther Jauch sizi her yıl popüler bilgi yarışması “Kim milyoner olmak ister?”in özel Noel formatına davet ediyor. 26 Aralık’ta da öyle. Bu gün, RTL Zocker özel programını gösterdi. Bu, tüm adayların dört şakacıya sahip olduğu, ancak bunlara yalnızca 16.000 avroluk sorudan tam olarak erişebilecekleri anlamına gelir. Önceden ihtiyacınız varsa, diğer tüm şakacılar kaybedilir. Ancak kumar, kısaca sohbete arka planda kaldı. Çünkü aday Simone Schneider-Stenkewitz ile moderatör aniden eski günleri anımsadı.
WWM kumarbazı, Jauch’a birçok işi olduğunu bildirdi. Bunlardan biri yerel bir Avusturya televizyon kanalındaydı. Ancak Schneider-Stenkewitz’in hatırladığı gibi, TV mutluluğu uzun sürmedi: “Bu lehçeyi konuşamadığım için hiç kabul edilmedim.” Ve bununla sınav ustasıyla eski yaraları deşti. Jauch: “Bunu da denememelisin. En çok buna kızıyorlar.”
“En az 6 ay mikrofondan men edildim”
Bu cümlenin arkasındaki hikaye, sunucuyu televizyon kariyerinin başlangıcına götürdü. “Bayerischer Rundfunk’ta mikrofon kullanmam en az altı ay süreyle yasaklandı çünkü Oktoberfest’ten bir haber yapmıştım ve ayrıca orada ne yenecek bir şey olduğunu da bildirmiştim.” Aslında kulağa oldukça zararsız geliyordu. Ancak kızarmış bir tavuk, TV yıldızının kariyerini neredeyse bitiriyordu…
Jauch, “Tavuk yerine Handel’den bahsettim. Besteci gibi,” diye açıklıyor Jauch. BR için ama aynı zamanda izleyiciler için, bir skandal olmasa bile en azından bir gaftı. Yayıncı şikayet mektuplarıyla boğulmuştu ve Jauch artık kamera önünde değildi. Hala ekranda kalma süresi tarih oldu.
Tabii bir de bilgi yarışması vardı. Schneide-Stenkowitz’in 250.000 €’luk soruya kadar ilk şakasına ihtiyacı yoktu. Biraz yardıma rağmen çözümü bulamadı ve Jauch’a 125.000 Euro’luk gurur verici bir ödül bıraktı.