Regl döneminde röfle yapılır mı ?

Aydin

New member
Regl Döneminde Röfle Yapılır Mı? Bir Kadının Hikâyesi

Selam forumdaşlar,

Bugün biraz farklı bir konuya değinmek istiyorum. Aslında belki de çoğumuzun gündelik hayatta “bunu tartışmak gerekmez” diye düşündüğü ama bazen kafa karıştırıcı, bazen de küçük bir merak uyandıran bir soru: Regl döneminde röfle yapılır mı?

Bu soruya birkaç farklı açıdan bakmak, gerçekten ilginç bir hikâye ortaya çıkarmama vesile oldu. Biraz önce düşündüm, belki de bu soruya dair bir hikâye paylaşmanın, bu konuyu sadece mantıkla değil, duygusal açıdan da keşfetmenin vakti gelmiştir. Gelin, hikâyenin içine dalalım. Belki aranızda birkaç kişi, kendi deneyimlerini de paylaşmak istersiniz.

Hikâyenin Başlangıcı: Lise Günlerinden Bir Hatıra

Lise yıllarında, Melis bir yaz sabahı, küçük bir kasabada, küçük bir kuaförde röfle yaptırmaya karar verdi. 17 yaşında, özgürlük arayışı içinde, hayata dair soruları henüz cevaplanmamış bir kızdı. Hava sıcaktı, taze açmış çiçeklerin kokusu sokakları sarhoş etmişti. Melis, arkadaşlarıyla birlikte o günü özel kılmak istiyordu. Aklında bir şey vardı: Bugün, “değişim günüydü.”

Melis’in en yakın arkadaşı Elif, tam o sırada ona yaklaşarak, gözlerinde şüpheyle, “Melis, regl dönemindesin, bence şimdi saçlarına röfle yapma. Sonra kim bilir, nasıl olur?” diye söylemişti. Melis, Elif’i geçiştirmeye çalıştı. “Yok, bir şey olmaz, merak etme. Hem sonuçta ben de denemek istiyorum!”

Elif, biraz daha tedirgin bir şekilde, “Biliyor musun, regl döneminde saçlar biraz daha hassas olabilir. Kimyasal maddelerle etkileşime girebilir, ne olur ne olmaz,” demişti. Ama Melis o an, gençliğin ve özgürlüğün verdiği hevesle, arkadaşının uyarısını görmezden gelmişti.

Erkeklerin Çözüm Odaklı Bakış Açısı: “Bunu Bir Çözümle Hallederiz”

Melis’in erkek arkadaşı Baran ise, olayın içinde değildi ama onu desteklemek için bir çözüm arayışına girdi. Birkaç gün önce, aynı konuda birkaç bilgi edinmişti. “Kimyasal ürünler regl dönemiyle uyumsuz olabilir” gibi bir şeyler duymuştu, ama Melis bu konuda araştırma yapmıyor gibi görünüyordu. Baran, çözüm odaklıydı; o her şeyin bir çözümü olduğunu düşünüyordu.

“Melis, hadi gel bir doktora danışalım,” demişti Baran, hafif bir gülümsemeyle. “Bunu bilimsel olarak netleştirebiliriz. Sonuçta her şeyin bir yolu var.”

Baran’ın çözüm arayışındaki yaklaşımı, bazı erkeklerin tipik tavrını yansıtıyordu: Pratik ve kesin bir çözüm arayışı. Baran, aslında biraz daha derinlemesine düşünecek olsaydı, bu sorunun duygusal boyutunu daha iyi kavrayabilirdi. Ancak o an, aklında tek bir şey vardı: Melis’i ikna edip, onu güvenli bir yola yönlendirmek.

Kadınların Empatik Bakış Açısı: “Saçlar Bir Kadının Kimliği Gibidir”

Elif ise, biraz daha farklı bir bakış açısına sahipti. O, sadece bir arkadaş olarak değil, aynı zamanda bir kadın olarak Melis’in duygusal durumunu ve fiziksel hassasiyetlerini daha yakından hissediyordu. Onun için, saçlar sadece bir stil değil, bir kadının kimliğiydi. Kendi yaşadığı deneyimlerden, regl döneminin vücutta yarattığı hassasiyetleri çok iyi biliyordu. Her kadının regl dönemi farklı olsa da, bir kadının bu dönemde duygusal olarak farklı bir ruh hali içinde olduğunu anlamak Elif için çok kolaydı.

Elif, Melis’i sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da düşünüyor, ona hem cesaret hem de biraz uyarı veriyordu. “Biliyor musun, saçına röfle yaparken biraz daha sabırlı olmalısın. Hem o kimyasal maddelerin etkisi, hem de vücudunun hormonlarıyla uğraşıyorsun. Yani saçlarına uygulanan kimyasal, vücudundaki değişimle birleşince sonuçlar farklı olabilir. Hem, ya ne olursa olsun, her şeyin çok güzel olacağını nasıl garanti edebilirsin?” diyerek onu biraz daha sakinleştirmeye çalıştı.

Elif, Melis’e sadece vücudunun değil, ruhunun da değiştiğini hatırlatıyordu. Saçlarına röfle yapmayı çok istese de, Melis’in vücudunu dinlemesi gerektiğini düşündü. Onun için, her şeyin derin bir anlamı vardı. Melis’in değişimi, sadece dış görünüşte değil, içsel bir yolculuktu.

Saçların Kaderi: Röfle Sonrası Yaşananlar

Melis, tüm uyarılara rağmen, kararını verdi ve röfle yaptı. Ancak birkaç gün sonra fark etti ki, saçlarının rengi tam beklediği gibi çıkmadı. İstediği o parlak sarı rengi, biraz daha solgun ve mat olmuştu. Melis, “Keşke biraz daha dinleseydim,” diye düşündü. Hem vücudunun o hassas dönemini göz ardı etmesi, hem de sadece dış görünüşü düşünmesi, ona derin bir içsel huzursuzluk getirmişti.

Baran’ın çözüm arayışındaki pratik bakış açısı, Elif’in empatik ve duygusal yaklaşımını biraz daha geride bırakmıştı. Ancak, sonunda Melis, dış güzelliğin yanı sıra, kendini dinlemenin önemini anlamıştı. Hızla değişen bir dünya vardı, ama içsel dengeyi kurmak en önemli şeydi.

Forumdaşlara Sorular: Kendi Deneyimleriniz?

Hikâyenin sonuna geldik, ama burada bitmedi! Şimdi hepinizin deneyimlerini duymak istiyorum.

- Regl dönemi ile güzellik rutinleri arasında sizin için ne gibi bir denge var? Röfle yapmak ya da başka bir güzellik uygulaması yapmak konusunda karşılaştığınız engeller oldu mu?

- Elif’in yaklaşımını mı daha mantıklı buluyorsunuz, yoksa Baran’ın çözüm odaklı yaklaşımını mı? İkisi arasındaki farkları siz nasıl yorumlarsınız?

- Kadınların regl dönemiyle ilgili fiziksel ve duygusal hassasiyetlerini daha iyi anlamak adına, bu süreçte nasıl destek olabileceğimize dair fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Hikâyeyi ve tartışmayı başlatmak için sabırsızlanıyorum. Cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum!