Yağsız Kıymalı Çiğ Börek

Bakec

New member
Yağsız Kıymalı Çiğ Börek Tanımı İçin Gereçler

• 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1-1 buçuk kilo un
İç harç ı̇çin;

• 4 büyük soğan
  • 1 kilo kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yağsız Kıymalı Çiğ Börek Tanımı Yapılışı

Bir oturuşta kaç tane yedirdiği belirli olmayan yağsız, kıymalı türkmen yöresine ilişkin çiğ börek???? olağan çiğ börekler üzere yağda pişirilmediği için daha sağlıklı ve hoş????.

1. Tuz, ılık su ve yumurtayı bir kaba alıp uygunca karıştırıyorum ve unumu ek ediyorum.
  2. Hamurumun ele yapışmayan, çok yumuşak olmayan bir kıvam olması gerekiyor. Hazır olan hamurumu poşete koyup iç harcımı yapana kadar bekletiyorum.
  3. İç harcım için soğanlarımı çok küçük doğruyorum, kıyma, su ve baharatlarımı da ekleyip elimle yoğuruyorum.
  4. Hamurumu küçük beze haline getirip oklava ile açıyorum ve yarısına kıymalı harcımdan yayıp diğer tarafını üzerine kapatıp elimle uçlarını uygunca yapıştırıyorum. Bu aşamada hamurun birbirine yapışması için uç kısımlarına su sürüyorum.
  5. Tavaya çok az zeytinyağ alıp böreklerimi güzelce artlı önlü pişiriyorum.P. S. ???? bu ölçülerle 26 adet çıkıyor, dilerseniz ölçüleri azaltabilirsiniz fakat yumurta daima 1 adet sabit.Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun, instagram hesabım @pollyannabakery ‘den de beni takip edebilirsiniz????.